Du må bestemme deg fra dag én

I dag har 167 nye meglerstudenter gjennomført sin første skoledag på BI. Vi i Eiendomsmeglerstyret var til stede, og er allerede blitt kjent med mange av våre nye medstudenter. Vi går alle en spennende tid i møte, og kanskje sitter du med noen ubesvarte spørsmål?

I denne artikkelen vil du få svarene på noen av de viktige spørsmålene som opptar dagens meglerstudenter. Både som student og i arbeidslivet ellers, vil man oppleve å sirkulere rundt i ring, og spekulere i de store utfordringene man står ovenfor; Hvordan kan jeg lykkes i meglerbransjen? Hva skal til for å bli best? Hvordan kan jeg bli den neste toppmegleren?

Før sommerferien dro EMS for å møte den rette personen til å besvare disse spørsmålene. Her kan du lese intervjuet og lære hvordan Helene Solberg klatret helt til topps i DNB Eiendom, og klarte det som de fleste meglere bare drømmer om å oppnå!
Vi håper at du som student vil dra nytte av dette intervjuet, og plukke med deg noen verdifulle karrieretips, forteller lederen i Eiendomsmeglerstyret på BI, Anders Kløvning.

Helene Solberg hadde i 2016 høyest omsetning i Norge av alle eiendomsmeglere i DNB Eiendom. Hun satte omsetningsrekord i selskapet og solgte hele 117 boliger.

Hva er bakgrunnen din?
Allerede som 19-åring var jeg butikksjef på Carlings og har enda omsetningsrekorden i kjeden, hele 10 år etter at jeg sluttet der. Jeg har nok alltid vært en selgertype og har jobbet lenge i klesbransjen. I tillegg er hun utdannet lydtekniker fra studier i Los Angeles, og hadde en gang en drøm om å bli flyveleder. Helene husker at moren allerede når hun gikk på ungdomsskolen mente at hun burde satse på eiendomsmegling, og høsten 2011 begynte hun studiene på BI i Nydalen.

Hvordan var du som student?
Helt fra det tidspunktet jeg søkte på meglerstudiet, hadde jeg bestemt meg for å bli best. Hvilket betyr at jeg gikk gjennom hele studietiden og visste hva målsettingen var. Jeg hadde gode rutiner og fullførte bachelorgraden med gode karakterer. Jeg strukturerte hverdagen slik at jeg jobbet med skolearbeid fra kl.08:00-17:00 hver dag, uavhengig av når det var undervisningstimer. På den sosiale fronten var jeg nok litt tilbakeholdt, men det var mye på grunn av at jeg var litt eldre enn de andre på studiet. Jeg tok medhjelpereksamen tidligere enn de andre studentene gjennom NEF, og fikk jobb som medhjelper i DNB Eiendom på Ullevål allerede i løpet av 1.klasse, og jobbet der så mye som mulig. Målet mitt var å få et tidlig innpass i bransjen, slik at jeg kunne være 100% forberedt når bacheloren var ferdig. I forhold til selve eksamenslesingen var jeg effektiv og jobbet for det meste med gamle eksamensoppgaver i alle fag. I tillegg var jeg gravid 2.året, fikk barn og fullførte studiet 3. året med en baby i den ene armen og lovsamlingen i den andre, – Alt gikk etter planen, sier hun og smiler.

Hva er dine beste tips til dagens studenter?
Mine beste tips til studentene er å danne seg gode vaner så tidlig som mulig, og vær forberedt på lange dager, både på skolen og på jobb. Skaff deg en medhjelperstilling tidlig i studiet, slik at du lærer deg systemene før du blir eiendomsmeglerfullmektig. Man burde være frempå med jobbsøkingen, følge opp alle man har snakket med, de aller fleste liker jobbsøkere som følger opp og ringer flere ganger. Hold et målrettet fokus og ikke glem hvorfor du jobber lange dager og har visninger hver helg. Ha selvtillit, husk å smile, vær et «Ja-menneske» og gled deg over at du får masse verdifull praksis som medhjelper, selv om det tar mye tid i tillegg til studiene. Jeg husker fortsatt at jeg gikk fra visning til visning, høygravid og uten bil – men jeg elsket det!

Hvordan var veien din til toppen i DNB Eiendom?
Jeg startet meglerkarrieren høsten 2014 og følte det meste løsnet fra starten av. Jeg hadde opparbeidet meg gode rutiner som medhjelper og var veldig klar for å gå «all in» fra dag én. 2015 var mitt første fulle kalenderår som eiendomsmeglerfullmektig, og der havnet jeg på 8. plass i hele selskapet, med en omsetning på 4,6 mill. Fortsatt supermotivert og sulten på oppdrag, ble jeg nr. 1 i 2016, og hadde en omsetning på over 8,1 mill. Det var veldig kult å klare noe sånt allerede som fullmektig.

Når skjønte du at 1.plassen var oppnåelig? Var du noen gang redd for å mislykkes?
Jeg tenkte på det hele veien, sjekket rangeringen hver dag jeg kom på jobb og var veldig dedikert. Jeg regnet ofte på hvor mange samtaler jeg trengte pr dag, i forhold til hvor mange befaringer dette ga meg, og tilslutt hvor mange oppdrag dette ville munne ut i. Noe av det viktigste er å ikke miste «driven» underveis, så dersom jeg fikk avslag på et oppdrag, slettet jeg mailen umiddelbart. Man må holde fokuset hele veien fremover, alltid ringe kunder, og bruke minimalt med tid på ting man ikke får gjort noe med. Jeg er overbevist om at noe av det enkleste i dette yrket, er at man ofte konkurrer mot meglere med helt feil fokus.

Hva gikk gjennom hodet ditt når du ble lest opp foran alle ansatte i selskapet på kick-offet?
Der og da tenkte jeg egentlig bare «check,» da var jeg her, og nå ser jeg frem til nye mål. Jeg angrer litt på at jeg ikke «tok litt av», men selvfølgelig; Jeg nøt jo øyeblikket! Jeg hadde gått og dagdrømt om dette øyeblikket siden første gang jeg var på et DNB kick-off i 2013, at det var nettopp meg som ble ropt opp på scenen som nummer 1. En utrolig flott opplevelse, men det ligger mange lange dager bak resultatet, hardt arbeid, og jeg kan vel knapt telle antall frihelger i 2016 på en hånd. Akkurat nå er jeg i mammaperm med barn nummer 2, men det skal uansett nevnes at jeg fortsatt er topp motivert, og at dere vil se mer til meg i 2018!